Gevulde tomaten 

Samenvatting Artikel

Heb je nou geen inspiratie meer voor een lekkere lunch? Treur dan niet, want dit is het perfecte artikel voor jou! Doordat de zachte en zoetige smaak wordt gecombineerd met de sappigheid van de tomaten, is het net alsof je in de hemel bent beland. Ben je al helemaal aan het watertanden over het idee van gevulde tomaten? Lees dan maar snel verder, want jouw dag wordt nog veel beter na het lezen van dit artikel. 

Wat zijn gevulde tomaten eigenlijk?

De combinaties van het vullen van de tomaten zijn oneindig. Denk bijvoorbeeld aan rijst, quinoa, groenten, kaas, vlees of vis. Vaak worden alle ingrediënten bij elkaar toegevoegd en op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Daarna wordt het in een tomaat geschept en in de oven gedaan. Gevulde tomaten zijn populair vanwege mogelijkheid ze te vullen en aan te passen naar iemands smaakvoorkeur.

Gevulde tomaat

Het basisrecept voor gevulde tomaten

Zoals net al werd gezegd vul de gevulde tomaten met wat je zelf wilt. De keuzestress komt er al weer aan, want wat moet er precies allemaal in? Maar maak je geen zorgen, hieronder staat het basisrecept zodat je op je gemak kan bekijken wat je er in wilt. 

Ingrediënten

  • 4-6 grote rijpe tomaten 
  • 1 kop gekookte rijst
  • 1 gesneden ui
  • 1 in stukjes gesneden teentje knoflook
  • ½ kop gesneden groene of rode paprika
  • 1 kop gehakt spinazie
  • ½ kop geraspte kaas
  • ¼ kop verkruimelde feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snij de bovenkant van de tomaten af en verwijder de binnenkant met een lepel.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn geworden. 
  4. Voeg de paprika, spinazie en gekookte rijst toe en bak tot de groenten zacht zijn. 
  5. Voeg de basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door.
  6. Leg de lege tomaten in een ovenschaal en vul ze met het rijstmengsel.
  7. Bestrooi de gevulde tomaten met de geraspte kaas en verkruimelde feta. 
  8. Bak de gevulde tomaten in de oven gedurende 20- 25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is. 
  9. Serveer het gerecht lekker warm en geniet van je gevulde tomaten. 

Of je nu opzoek bent naar een gezonde en snelle lunch, of een feestelijk gerecht, gevulde tomaten zijn de perfecte keuze voor elke gelegenheid. Door te experimenteren met de verschillende vullingen en kruiden wordt jij al snel een echte keukenprinses. Dus, doe je schort maar om en ren de keuken in om dit heerlijke recept in elkaar te flansen. 

Meer artikelen